Boeren Goudse Oplegkaas van Hoeve Waterrijk uit Rijpwetering

Deze boerenkaas is een hele mooie kaas uit 2019, met een schitterende volle smaak, die echt een sensatie in je mond geeft. Je proeft echt kaas, geen zout! Echt bijzonder is dat de kaas niet brokkelt en nog steeds te schaven is, zo hoort een oude kaas te zijn.  Deze kaas is een authentieke kaas die minimaal twee jaar gerijpt is en als enige Nederlandse oude kaas goed schaafbaar blijft. Een prachtige kaas die al uw zintuigen verleidt met zijn volheid en karakteristieke, meesterlijke smaak.

Op Hoeve Waterrijk wordt door familie Van der Poel al drie generaties lang kaas gemaakt. Met liefde en geduld. Op de ambachtelijke, traditionele manier. Het gezin van Hugo en Marije woont nu op de boerderij met hun kinderen Anna, Menno en Lucas. Hoeve waterrijk staat op een 70 ha groot eiland te midden van de Kagerplassen. Traditiegetrouw gaat het transport met de roeiboot, maar tegenwoordig ook veel per veerpont. 

In de periode van april t/m november wordt de melk verwerkt tot zware Boeren Goudse Oplegkaas. De naam Boerenkaas zegt dat de kaas gemaakt wordt van verse, ongepasteuriseerde melk. Opleg betekent dat de kaas bestemd is om lang te bewaren, dus oud te worden. Zwaar houdt in dat de kaas meer dan 20 kg weegt. Per dag worden er 14 kazen uit ongeveer 3.000 liter melk gemaakt. Dit proces vindt plaats tussen 5.00 en 11.00 uur. Als de kaas ± 20 dagen oud is, wordt deze aan de handel geleverd. Veel van onze kaas gaat naar “De Producent” in Gouda, een coöperatie die de kaas oplegt, totdat deze optimaal op smaak is.

Hoeve Waterijk

Buurterpolder 2, 2375 NJ Rijpwetering, telefoon: 071 5018808 / 06 140 445 45

e-mail: info@hoevewaterrijk.nl