Gezocht: ZZP-er die organisaties, die erkend streekproduct gecertificeerd zijn, gaat controleren op naleving van de criteria

Vacature Wil je bijdragen aan duurzame plattelandsontwikkeling en het levend houden van de lokale economie? Waar extra aandacht is voor biodiversiteit,  natuur, landschap, milieu en dierenwelzijn.  Stichting Groene Hart Streekproducten zoekt: ZZP-er die organisaties, die erkend streekproduct gecertificeerd zijn, gaat controleren op naleving van de criteria.  Wat is het doel van Stichting Groene Hart Streekproducten? Certificering van Groene Hart Streekstreekproducten […]

Lees meer

Michelin Groene Ster voor De Dyck in Woubrugge

Het werd 24 april jl. een prachtige ochtend vanuit het DeLaMar theater in Amsterdam. De Dyck heeft tijdens de uitreiking van de Michelinsterren de Michelin Groene Ster in ontvangst mogen nemen! Michelin: “de groene ster is een jaarlijkse award aan restaurants en chefs die duurzaamheid op de kaart zetten. De ster bekroont hen die zichzelf aansprakelijk stellen voor hun normen […]

Lees meer

Pannenkoekenmeel uit het Groene Hart

Onlangs is door de Stichting Groene Hart Streekproducten aan de Groene Hart Coöperatie het certificaat ‘Erkend Streekproduct’ uitgereikt voor Groene Hart pannenkoekenmeel. Met de steeds warme zomers wordt de kwaliteit van de tarwe die in Nederland wordt geteeld beter. Met als gevolg dat het mogelijk is om de Nederlandse tarwe ook te gebruiken voor menselijke consumptie. Wist je dat de […]

Lees meer

Oostdam Zuivel gecertificeerd als Groene Hart Streekproduct

Onlangs is door de Stichting Groene Hart Streekproducten aan de Familie Oostdam uit Bodegraven het certificaat ‘Erkend Streekproduct’ uitgereikt voor hun volle melk, halfvolle melk en room. Het bedrijf van de familie Oostdam is een echt familiebedrijf; Yvonne is de boerin, haar man en 2 zoons werken ook mee op het bedrijf. De bedrijfsopvolging staat al klaar. De familie Oostdam […]

Lees meer

Nieuw boeren: Joost van Schie laat zien hoe je in stikstofcrisis door kan met koeien en kaas

In deze zomerserie gaat Change Inc. langs bij boeren die het anders doen. Boeren die milieuvriendelijk boeren, met minder stikstofuitstoot. Joost van Schie heeft de biologische melkveehouderij van zijn ouders overgenomen, die hij omvormt tot een regeneratieve boerderij. “Zodat er een duurzame relatie tussen koeien, kaas en klimaat ontstaat.” Lees hier het hele artikel.  Melkveehouder Joost van Schie: “Ik ben […]

Lees meer

Project in beeld: Educatieboerderij ‘De Vosseburch’

Midden in het lintdorp Langeraar, gemeente Nieuwkoop, ligt kaasboerderij “De Vosseburch“. Van de melk van de 60 koeien wordt ambachtelijke Boerenkaas gemaakt, die deels in de eigen winkel en deels via de Groene Hart coöperatie wordt afgezet. Daarnaast telt dit multifunctionele bedrijf een manege, een feestzaal en vijf appartementen. Op deze manier biedt het bedrijf een inkomen aan Jos en Barbara van Klink en vier […]

Lees meer

Groene Hart strijdt om titel “Lekkerste streek van Nederland”

I.v.m. corona is de Verkiezing van de “Lekkerste streek van Nederland” uitgesteld naar 11 april 2022. Vanuit iedere regio met erkende streekproducten in Nederland zijn een 3-tal streekproducten aangedragen die aan deze landelijke verkiezing deelnemen. Streekeigen Producten Nederland (SPN) is de organisator van deze verkiezing en pakt landelijk de campagne op i.s.m. Dutch Cuisine, Slow Food en Chefs in de regio’s. […]

Lees meer
1 2