Lekkerste streek van Nederland

Op 11 april 2022 vond bij Restaurant de Dyck, 1 van de deelnemers, in ons eigen Groene Hart, de landelijk finale plaats van de 

Verkiezing ‘Lekkerste streek van Nederland’

Met de producten van de deelnemende producenten uit een aantal regio’s werd door een eigen regio kok een tapas-gerechtje (evt. met drankje) bereid voor de aanwezigen. Hieruit werd door de jury een winnend gerecht gekozen. De winnaar werd “De Wadden”.

Hieronder de deelnemers uit ons Groene Hart.  

 

Jun van
Restaurant De Dyck
uit Woubrugge

Wilde Weide Kaas Demeter Oude Kaas van Boerderij Noordelicht uit Noordeloos

Boeren Goudse Oplegkaas van
Hoeve Waterrijk uit Rijpwetering

Jun is het delicate zusje van komboecha. Het is een frisdrank op basis van eigen verbouwde groene thee en honing van eigen bijen. Het is een heerlijke frisse, bruisende drank die fermenteert door melkzuur-, azijnzuur bacteriën en gisten.

Lees hier meer

De Wilde Weide Demeter Oude Kaas is een kaas met een vol bouquet aan smaak. Ze is bereid in mei 2020 uit melk afkomstig van blaarkopkoeien die in kruidrijk grasland graasden. Blaarkoppen worden al eeuwen geroemd om de melk die ze produceren. Hun melk heeft de goede vet-/eiwitverhouding. En het eiwit heeft de juiste samenstelling voor het maken van een goede kaas. Door hun eigenschap om zowel melk als vlees te produceren kunnen ze met een sober rantsoen goed uit de voeten. 

Lees hier meer

Deze boerenkaas is een hele mooie kaas uit 2019, met een schitterende volle smaak, die echt een sensatie in je mond geeft. Je proeft echt kaas, geen zout! Echt bijzonder is dat de kaas niet brokkelt en nog steeds te schaven is, zo hoort een oude kaas te zijn. Deze kaas is een authentieke kaas die minimaal twee jaar gerijpt is en als enige Nederlandse oude kaas goed schaafbaar blijft. Een prachtige kaas die al uw zintuigen verleidt met zijn volheid en karakteristieke, meesterlijke smaak.

Lees hier meer.