Michelin Groene Ster voor De Dyck in Woubrugge

Het werd 24 april jl. een prachtige ochtend vanuit het DeLaMar theater in Amsterdam. De Dyck heeft tijdens de uitreiking van de Michelinsterren de Michelin Groene Ster in ontvangst mogen nemen!

Michelin: “de groene ster is een jaarlijkse award aan restaurants en chefs die duurzaamheid op de kaart zetten. De ster bekroont hen die zichzelf aansprakelijk stellen voor hun normen op vlak van ethiek en milieu. Zij werken met ethische leveranciers en producenten om afval te vermijden, en doen er alles aan om plastic en andere niet-recycleerbare materialen uit hun bevoorradingsketen te weren.”

De inspecteurs zijn op zoek naar voortrekkers als het op duurzaamheid aankomt, en houden daarvoor rekening met de volgende criteria:

  • Gebruik van lokale en seizoengebonden ingrediënten
  • Ecologische voetafdruk
  • Voedselverspilling
  • Algemene afvalverwerking en recyclage
  • Duurzaam management

Geweldig dat de passie van de mensen van De Dyck met een Groene Ster wordt beloond.

Wat is de groene MICHELIN ster?

De MICHELIN Gids heeft de groene ster in het leven geroepen om duurzaamheid op de kaart te zetten. Maar wat houdt die onderscheiding nu juist in? Hieronder vindt u al de antwoorden op uw vragen. De groene ster is een jaarlijkse award die voorbeelden op vlak van duurzaamheid in de verf zet. De ster bekroont restaurants en chefs die zichzelf aansprakelijk stellen voor hun normen op vlak van ethiek en milieu. Zij werken met ethische leveranciers en producenten om afval te vermijden, en doen er alles aan om plastic en andere niet-recycleerbare materialen uit hun bevoorradingsketen te weren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *